Om oss

Prime Quality Meats Sweden grundades i september 2008 med målet att bli en leverantör av kvalitetskött till den svenska restaurang- och storköksmarknaden och att på sikt bygga upp en detaljhandels del i verksamheten. Fokus har sedan starten varit att introducera Skotskt kött i Sverige för att låta alla ta del av vad vi tycker är ett av världens bästa kött.

Bolaget hade från starten 3 anställda som alla hade en lång erfarenhet av svensk köttmarknad sedan tidigare anställningar. Sedan starten 2008 har bolaget växt och har 7 anställda i augusti 2011 och omsättningen ökar stadigt.

I april 2011 lanserades Highland Beef™ som varumärke på detaljhandeln och lanseringen startade i Stockholm. Sedan starten har omsättningen ökat varje vecka mot detaljhandeln och nya produkter har tagits fram för att möta den ökade efterfrågan.

Vi hämtar vårt kött från natursköna regioner där konsten att föda upp biffkor gått i arv genom generationer. Våra köttproducenter har gjort sig kända för djurhållning, foder och urval i världsklass.

Vi levererar bara kött från frigående djur som fötts upp en varierande kost av grönskande gräs, ljung, nötter och naturligt foder. Det ger ett mörkrött kött med karaktärsfull smak och tydliga spår av ett gott liv i full frihet.

Ett riktigt fint kött är sin egen bästa reklam. Den rika färgen, den finstrimmiga och jämnt fördelade marmoreringen liksom köttets tonus berättar hela historien i ett enda ögonkast.